Heeft deze dame een oogje op je?

Heeft deze dame een oogje op je?

Het lijkt wel of ze je aankijkt deze Coreopsis grandiflora! Niet voor niets heet de plant ook wel ‘Meisjesogen’. Elke ronde gekartelde bloem van de Coreopsis doet immers denken aan een twinkelende iris. Sommige variëteiten hebben ook nog een donkerbruin hart dat op een pupil lijkt. Coreopsis bloeit rijk en opvallend, groeit makkelijk en is de hele winter groen. 

Coreopsis kan er altijd bij

Coreopsis is echt een vrolijkerd in je tuin. Het is een vaste plant, verkrijgbaar in alle tinten zonnig geel. Bekende Coreopsis grandiflora soorten zijn: Sonnenkind, Flying Saucers, Bladengold, Early Sunrise. De 'Sunray' is een langbloeiende soort met schitterende dubbele bloemen. Coreopsis Lanceolata Baby Gold en Sterntaler hebben echt een donkere ‘pupil’. Zij verdienen de bijnaam meisjesogen eigenlijk het meest. De meeste Coreopsis worden 30 tot 50 cm hoog. Kom je kijken welke soorten GroenRijk deze week allemaal op voorraad heeft?

Zo maakt Coreopsis een goede start in jouw tuin

Aan de naadvormige bladeren van de Coreopsis – soms met een wat grijzige gloed – kan je zien dat de plant zich kan aanpassen aan temperatuurverschillen. Een korte periode van droogte – ‘oeps even een drukke week gehad!’ - is dus geen probleem. Goed doorlatende grond is wel een must, want meisjesogen staan niet graag met hun wortels in een plas. Coreopsis doet het goed op rijke grond, dus voorzie haar ruim van meststof. Neem gelijk een zak aanplantgrond mee als je bij GroenRijk bent en vul daar een ruim plantgat mee. Meng er eventueel wat zand door zodat de grond los blijft en het water makkelijk wegstroomt.

Bloemen van juni tot september? Kies Coreopsis!

Coreopsis grandiflora geeft je het jaar rond waar voor je geld. De hele zomer lang heb je een geweldig geel tapijt in de tuin. Als de plant eenmaal goed is aangeslagen kun je er zelfs bloemen van plukken voor in een vaas. Met wat bladgroen van bijvoorbeeld een appelboom maak je snel een schitterend boeket. In de winter blijven meisjesogen een mooie groene plant. Geen kans dat je haar in de herfst per ongeluk omver schoffelt dus. 

5 redenen om te kiezen voor meisjesogen:

- Makkelijk te verzorgen;
- Zeer lange bloei (juni – september);
- De hele zomer snijbloemen voorhanden;
- Opvallend vrolijke aanblik;
- Bij GroenRijk voordelig in aanschaf. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...