De flowerpower van bosviooltjes

De flowerpower van bosviooltjes

Aan het kleurrijke bosviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast bosviooltjes  in een hangpot geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten

 

Vrolijk viooltje 

Het bosviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen waar het de bergen opfleurt met blauwe bloemen.  De gekweekte versie lijkt  veel op de gewone viool, maar heeft een wat kleiner bloemetje en is meer bodembedekkend. Bosviooltjes zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar en combineren goed met andere planten. Omdat ze wel wat kunnen hebben, doen ze het niet alleen goed in de volle grond, maar bijvoorbeeld ook in een schaal en zeker in een of hangpot! 

 

Klein maar krachtig

Bosviooltjes bloeien keer op keer van april tot in oktober en tijdens milde winters zonder lange vorst zelfs nog langer. Zo vieren ze de lente én vrolijken ze de herfst en eventueel de winter voor je op. Het groene blad is winterhard.  Als je de plantjes in de volle grond zet, vermeerderen ze zichzelf en vormen zo een leuke bodembedekker. Het is echt een sterk plantje waar je geen omkijken naar hebt.

 

Handig in een hangpot

De hangpotten met bosviooltjes van GroenRijk hebben verschillende voordelen: 

  • Bosviooltjes passen perfect in een hangpot omdat ze de ruimte goed opvullen en mooi over de rand kunnen hangen.

  • In de gevulde hangpot van GroenRijk zit ook al de juiste potgrond met voedingsstoffen.

  • Als er flink wat regen valt, draineren de hangpotten goed.

  • Een hangpot bij je deur of raam fleurt de boel enorm op. Zeker bij druilerig weer.

  • Voor een zachte prijs heb je heel lang plezier!

 

Zo zorg je goed voor je hangpot

Viola cornuta in een hangpot geef je eens per twee weken wat vloeibare meststof, bijvoorbeeld GroenRijk plantenvoeding universeel bio. Zoek voor je bosviooltjes een hang-plek met niet al te fel zonlicht. Maar maak je geen zorgen, de plantjes kunnen veel hebben. Wil je zo lang mogelijk plezier blijven houden van je vrolijke hangpot? Verwijder dan regel-matig de uitgebloeide bloemen. Dan maken de plantjes steeds nieuwe exemplaren aan. Je blijft genieten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...