Salvia Salgoon: langbloeikampioen!

Salvia Salgoon: langbloeikampioen!

Lange stelen, hartvormige bladeren en veel kleurrijke bloemen: Van Salvia Salgoon geniet je een hele zomer lang. GroenRijk heeft voor jou een geweldige combinatie van drie nieuwe soorten in deze serie voor je samengesteld. 

 

Zonnige zomerbloeier

Salvia is een enorme plantenfamilie van bijna 1000 soorten. De sierplant Salvia Salgoon is een prachtige gekweekte soort met donkere, lange stelen en licht behaarde, hartvormige bladeren. Maar het opvallendste zijn de vele, beetje exotisch ogende bloemen met diepe kleuren. De Salvia’s zijn goed vertakt, waardoor je een lekker gevulde plant hebt. En het mooiste: ze blijven maar doorgaan met uitbundig bloeien. Van juni tot in oktober, of de eerste nachtvorst. Zet ze in een sierpot op je terras, of in een zonnige border.

 

Kleurige combinatie

In 2022 kwamen er verschillende nieuwe soorten binnen de Salvia Salgoon-serie op de markt, waarvan GroenRijk er drie in deze opvallende mix heeft opgenomen. Ze hebben een gelijkmatige, snelle groei en worden circa 45 tot 50 cm hoog én breed. De bloemen trekken lekker veel vlinders en bijen aan en vallen op door expressieve kleuren boven de wat meer donkere stelen en bladeren. Elke variëteit heeft zijn eigen opvallende kleur en is vernoemd naar een beroemd meer: Zo heeft Salvia Salgoon 'Lake Titicaca' een lila bloemkleur, valt 'Lake Baikal' op door de vele blauwe bloemen, en schittert 'Lake Garda' met kersenroze bloempjes en bruinrode kelkbladeren.

 

Zorgeloze zomer

Je hebt weinig omkijken naar Salvia Salgoon. Met deze tips geniet je zeker een zomer lang van de prachtige bloemen:

  • De planten houden van een plekje in de zon en in neutrale, goed doorlatende grond.
  • Salvia heeft niet veel water nodig en kan zelfs prima tegen droge periodes. Geef vooral planten in pot niet te veel water.
  • De Salvia Salgoon is matig winterhard. Je kunt planten in de border proberen te beschermen tegen vorst met mulch of stro. Potplanten laat je overwinteren op een vorstvrije plek.
  • Haal afgestorven en lelijke delen na de winter weg.

 

Instant ontspanning

Wist je dat de naam Salvia stamt van het Latijnse woord ‘salvere’ wat ‘genezen’ of ‘redden’ betekent? Het verwijst naar de geneeskrachtige eigenschappen van de plant. Dat slaat zeker op de Salgoon-serie. Als je alleen al naar haar kijkt, voel je je al beter!

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...