Allium 'Millennium': Samengebalde schoonheid

 Allium 'Millennium': Samengebalde schoonheid

De grote bloemballen van de Allium 'Millennium' bestaan uit tientallen stervormige bloemetjes in opvallende roze-lila tinten. Onweerstaanbaar, meerderjarig en ook nog eens bloeiend in de zomer!

 

Zomer in je bloemenbol

Je kent Allium of look waarschijnlijk als het bolgewas waar enorm veel soorten onder vallen zoals bieslook, knoflook, prei en ui. Sierui-soorten staan met hun grote groene bladeren, kaarsrechte stevige stengels en grote bollen vol stervormige bloemetjes, ook prachtig buiten de moestuin. Als de meeste andere sieruien in juli en augustus al zijn uitgebloeid, staat juist de bijzondere Allium 'Millennium' volop in bloei met veel intens roze-lila gekleurde bloemen. Hij is bovendien iets compacter, maakt opvallend veel bloemstengels, heeft een goede polvormende groeiwijze en is meerjarig. 

 

Lof voor het loof

Niet alleen de bloemen van de Allium 'Millennium' zijn bijzonder, ook het lijnvormige, frisgroene blad aan de voet van de stelen steelt de show. Het verschijnt al vroeg in het voorjaar en blijft, ook na de bloei, nog lang groen. Deze plant wordt maximaal 40 tot 50 cm hoog en verdient een in het oog springende plek in de border of in een mooie sierpot op je terras. Hij combineert prachtig met bijvoorbeeld heesters, zwenkgras en lavendel, maar is ook heel mooi in een groep. Je kunt deze superveelzijdige Allium ook nog eens prima als snijbloem gebruiken, bijvoorbeeld in een weelderig zomerboeket.

 

Weinig werk

Allium 'Millenium' is een hele makkelijke plant. Met deze tips geeft hij je lang plezier:

  • Poot de Allium in de herfst of in het voorjaar in goed doorlatende grond op een zonnig plekje of in halfschaduw en geef gelijk goed water.
  • De 'Millennium' heeft daarna maar een matige hoeveelheid water nodig. Zorg dat de grond niet uitdroogt.
  • Knip in de herfst de uitgebloeide bloemen tijdig weg, maar laat de bladeren gewoon zitten. Haal pas in het voorjaar de gele bladeren weg, voor de plant weer gaar uitlopen.
  • Allium 'Millennium' is goed winterhard. Ook planten in terraspot kunnen buiten blijven staan.

 

Nectarbom

De Allium 'Millennium' verspreidt een lichte geur, maar zit propvol met nectar en trekt spectaculair veel bijen, hommels en vlinders aan. Dus, als jij de natuur in jouw omgeving graag een handje helpt, is Allium 'Millennium' onmisbaar voor jouw tuin.

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...